Descriere
Lomo iberico – de pe spate se scot cele mai bune transe de carne de porc: cotlet, antricot, muschi, muschiulet. Transa spaniola denumita Lomo corespunde cu muschiul fara curelusa. Este pozitionat pe ambele parti ale coloanei vertebrale, este succulent si nu prea gras.
Porcul iberic de Huelva se remarcă pentru calitatea sa excepțională datorită dietei bogate în ghinde, stejar și ierburi.
Această rasă stochează grăsime în mușchi, conferind cărnii o textură și gust unice.
Consumul de carne de porc iberic poate îmbunătăți profilul de colesterol, reducând colesterolul “rău” (LDL) și
crescând cel “bun” (HDL), ceea ce contribuie la beneficii pentru sănătate.
Carnea de porc iberic este un ingredient minunat pentru o dietă mediterană echilibrată.
Dieta mediterană este asociată cu numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea
riscului de boli de inimă, diabet și obezitate, datorită conținutului ridicat de antioxidanți și
acizi grași omega-3.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.